Grabbigt värre

Julrapporten kommer inom kort.

Idag blir det grabbigt värre! Robban har dragit in oss i en femkamp under dagen. Allt startar nere på Bowlingen idag 12:30. Antar att det kommer hålla på i minst 12h innan vi är klara.

Min fundering är hur 17 min mage ska klara av det här. Den är redan full i snaps och julmat...

Sist det var grabbigt såg det ut så här:















Snart är det jul

Jahap dårå. Hur kul är det här på en skala?
Sitter här med min kollega Peter och tittar på tomma väggar på jobbet. Inget att göra, eftersom man är så innåt effektiv att man redan betat av allt.

Nu sitter alla andra där hemma i sina stickade tröjor med en god glögg i handen och kramas med hela glada familjen. Och allt är så där perfekt ljussatt och luddigt i kanterna... oj nu spall någon av dem och alla bara skrattar precis som det var det roligaste som hade hänt. TORKA UPP FÖR ***.

Nä nu vill jag hem!

Granen är uppe

Ja, det blidde en gles jäkel iår. Låt mig berätta om en tjej. Vi kan kalla henne Pemelie (med stumt P som i Psalm).
För något år sen när vi hämtade gran uppe i Svansbo som vanligt så fick Pemelie syn på en riktigt riktigt grann gran. Den var även grand (francais mon ami).
- Vi tar den här, sa den något stelfrusne Pemelie.
- Men den är ju jäkligt stor alltså, responderade kvickt den snygge killen som var med i skogen.

- Nej, den ska vi ha. Honken får hjälpa oss att såga av lite, svarade Pemelie med bestämd röst.

Eftersom Killen som var med i skogen nu inte vill trampa på några av Pemelies älskade tår så visar han Honken var han ska såga granen för att göra den mindre.

- Men hallå, nej inte så mycket. Då blir det ju inget kvar av granen, fortsätter Pemelie.
- Visst har vi högt i tak hemma (den tiden de bodde i lägehet med 3 meter i tak), men den kommer inte gå in i lägenheten, svarade en något förvirrad Kille.
- Jo, nu tar vi den. Det är iiiiiiiinga problem, tyckte Pemelie.

Eftersom Killens svärfar tillika Pemelis far tidigare instruerat Killen om hur han ska agera mot kvinnor så går Killen motvilligt med på Pemelis önskemål.
Killen svärfar hade då tidigare nämnt att man alltid ska gå med på vad kvinnor vill för husfridens skull.

Honken ställer villigt upp på att såga av ca: 1 meter av granen och den baxas in i den lilla Renaulten. Takräcken var inte att tänka på. Med öppen lucka och gran i hela kupén drar färden mot Köping och granbeklädning.
Resan var inte enkel den dagen mina vänner. Tänk er att hela tiden ha grangrenar i grenen, ansiktet, under tröjan och i kalsongerna, samtidigt som man ska styra en bil på hala vägar och underhålla en övertänd Pemelie som talar om den fina granen som nu är tagen.

Vid hemkost tas granen med mycket möda och stort besvär ut ur bilen och åbäket dras upp för de tillsynes oändliga trapporna. Granen ställs utanför dörren eftersom den måste tina lite granna. I hela trappuppgången finns nu omkring 4 kilo granbarr. Granen är dock fortsatt otroligt tät, fin och groteskt stor.

Någon timme går och Pemelie säger till killen:
- Vi tar in den, vi tar in den! Vi måste klä den NU!

Med husfriden i bakhuvudet går Killen ut och ska ta in granen och inser ganska snart att denna 4 meter bjässe aldrig kommer få plats i vardagsrummet.

- Pemelie, vi måste nog kapa lite...
- Nej, nej vi testar, säger Pemelie.
- Husfriden, muttrar Killen lite tyst.

Granen tas in och när den reses är vinden på god väg att sammanlänkas med våningen under.

- Ok, kapa lite då, säger Pemelie. Precis som om det hela tiden varit planen.

När Killen ska kapa granen så flyttas sågen, som övrigt lånats av låt säga Morgonmackan och Hansson, framåt tillbaka tills Pemelie är nöjd. Såga, såga, såga genom den grova stammen och hela 1 meter är borttaget.

Åter reses granen likt de amerikanska soldaterna med flaggmonumentet. ICKE gick det denna gång heller.
Killens tålamod är nu helt slut och toppen sågas av.

Reslutatet blev sen en gran som tog upp halva rummet av bara sin bredd och en stjärna som fanns någonstans mellan grenarna uppe i taket.

Men den var tät iallafall och Pemelie & Killen lever idag fortsatt tillsammans.

Denna gång, för husfridens skull, så fick Pemelie själv välja gran. Den är jättefin och jag tycker inte att det gör något att den är lite gles.


Skoghuggarn

Idag bar det iväg till Svansbo, ni vet vid Bubbarsbo, Snubbarsbo, Gubbarsbo och Skogsbo. Undra vem som bor där egentligen?

Det var granhuggning på schemat, eller egentligen titta på när Honken gransågar. Efter lite strapatser i skogen så fick vi några fina granar. Det är intressant när Honken tittar på en gran och funderar på om han ska såga ned den och säger: -Ja vi kanske kan ta den här, det finns ju fler granar annars.
Nähä, är ju en granskog ju!

Pulsa i snön när det är några få minusgrader och man har på sig riktiga kläder är nog fanemej bland det bästa som finns. När man sen får gå runt i mjukisar/långfillifjonker när man är klar är inte så dumt det heller. Var bara den lille som fattades. Tror Robban har något i denna stil påtänkt till Nyår. Iochförsig kanske han tänk sig den store.

Just ja, lånade takräcken av Robban. Riktigt kluriga att få på. Vi stod och funderade ett tag och sa hela tiden, det borde vara nåt enkelt, det brukar det alltid vara. Men det tog ändå 4 timmar innan vi insåg att man skulle skruva på en liten grej, sen var det klart. KUL!



 





Nu tar vi oss en mellis och kollar in sista sporten för dagen, eller ska vi kika på Ensam hemma 2? Förövrigt så låter min dotter ofta som Joe Pesci när hon vill någonting. Ok, ok, ok, ok, ok...

WTF i Kungsör?


När blir man gammal?

Bärsingen ställde den frågan för några år sen.


Julstöket har börjat

Igår intog jag köket i 3 timmar för att påbörja meckilimecket inför julen. Det är ju en heldel att stå i så att säga.
På schemat: 173st Köttbullar

Nu undrar ni, vadå 173 stycken? Varför inte fler och inte mindre?
Så här ligger det till. Man börjar med att besöka en lämplig butik. T.ex. ICA, Konsum eller Willys. Efter det så inhandlar man lämplig mängd köttfärs (50/50). Och sen till hemligheten, man gör köttbullar av det. Igår inhandlades 2,2 KG och när sedan de rullades mellan höger och vänster hand (sittandes på respektive arm) så uppdagades det ganska snart att rader om 10 skulle det bli svårt att få ut rader om 11 eller för den delen 9. Därav rader om 10. När rullningen sedan nått sin slutfas tilldelades 173 stycket runda bollar av kött och mojs till familjen Wretling. Därför 173 st.

Hur gör man då? Är du helt pantad eller? Det är så hemligt att hälften vore nog. Min mormors recept avslöjas icke under några omständigheter... ok, 3 Jäger och en Ninjagrogg och kanske kan avslöja ingridienserna. Kan avslöja en sak dock: Det är inte GI.






Helgen som gick

Förra helgen hade grabbarna 30-årsfirande för mig. Sissodär 2,5 år försent, men endock.
EN ASABRA KVÄLL! Iaf för en annan som hade råd med taxi hem på natten och lånade ut massa stålar till mina medspelare :)

Det blidde poker och grabbigt värre när vi sammanstrålade på Benkes kontor mitt i Västerås.

När är nästa gång?

 


Stort tack alla!

Igår var till Nalles och lämnade över alla fina grejer som ni lämnat. Det blev några påsar till slut och vaktmästaren blev mycket glad över att så många vill hjälpa till.

Stort tack allihopa!
(ingen nämnd, ingen glömd)

Har du missat att de något?
De här tjejerna har fortsatt en insamling



Samtidigt måste jag passa på att beklaga att det finns så många idoter i Sverige som lägger kommentarer på Magazins hemsida. Det är olyckligt att många inte förstår att asylsökanden är asylsökanden och inte lycksökanden. Jag vill gärna att alla dessa puckon från och med nu och för all framtid avslutar all kontakt med mig och min familj. Jag vill aldrig att min dotter ska växa upp med en sån förbannad trångsynthet. Ah, nåväl, va tvungen... :)

Hjälp till i Juletid

Det här mejlet skickade jag ut till mina kollegor. Läs och hjälp till!


 Hej Allihopa!

 Jag fick lite ont i samvetet när jag läste artikeln:
http://www.magazin24.se/arboga/2010/12/09/flyktingarna-pa-quot-nalles-quot på Magazin.
Där visar de hur barnen har det i sitt lekrum.


- Sterilt

- Tråkigt

- Omöblerat

- Osäkert

- Och nästintill helt utan leksaker

 Flera med mig känner att vi kan göra något för att få dem att ha lite roligare.

Har du några gamla leksaker hemma? Kanske någon gammal matta, gardin, säkerhetsutrustning (el), någon rolig tavla eller affish, kritor, målarböcker... allt som bara ligger där hemma?

 Vi tänkte samla in så mycket som möjligt och åka förbi och lämna detta nästa vecka till Nalles. Ta gärna med dig det du har hemma och lämna på *** i Köping på söndag.

 Sprid gärna detta till era vänner!

(mejla, in på Facebook etc.)

Tack på förhand!

 //Jens


*** = Fråga


Finbesök

Jag skrev ett skitlångt inlägg om att Empa är på pyssel och att farmor, faster och Alvin hälsat på och att det alltid är skoj.

Men det försvann... oooooorkar inte skriva om det!


Andra advent

Anders slaskade inte så det blir väl lite galet med brasket inför julen. Men vaffan som husägare får det gärna töa en hel del. Det hära med elenuppvärmning är ju inte så skoj.

Idag andra advent. Tänder lite ljus och ska ta oss till julmarknad i gamla stan inom kort. Mys plysch!

Tänkte dela med mig av ett litet klipp som familjen Wretling spelade in för några år sen på självaste Julafton. Dagen innan Jesus födelsedag... som ni märker så finns det vissa tendenser till att vi har några former av flaskor på bordet. Dessa brukar vid rätt tidig tidpunkt vara aningens tomma.


Fredagar är fin fina

Visst är det skönt när man blir bortbjuden på en fredag?
Som vanligt var ursäkten: -Ska vi kolla på Idol och käka lite? Självklart blir det snarare: -Ska vi käka lite, umgås och dricka lite vin?

Fin fiiiint!

Igår var vi upp till grannarna i Macksta. Ni vet dom med råttan. Det blev några glas vin och en mycket mycket uppskattad 3-rätters innehållande kockens favvo kött: Bloody Ox
Mumma!




Hur sjutton lyckas han jämt?

Var upp till Robstar i måndags och kolla in El Clasico. I besöket ingick det lite montering i badrummet.
Självklart var det en person till där, och jag undrar: Vet ni vem? Och framförallt, varför blir bilderna alltid likadana på honom bakifrån?



RSS 2.0