Litet recept
Ibland är man ju bra dum i huvet. Söndagar är ju av tradition dagen då man tillsammans med familj och vänner lagar en god middag och samkvämar. Men icke!
-Nä, ska vi inte beställa en pizza istället? Jag orkar inte laga mat.
Sen kommer vardagen och då jäklar åker älgstekarna och långkoken fram. Idag, måndag är inget undantag. Dagen till ära så har jag memorerat receptet också. Så här kommer ett litet recept på måndagslyx med det man har hemma:
Farsans Pestokassler med Potatisgratäng
Ingredienser:
Kassler, med fettet kvar. Den som tar bort det kan ju direkt gå in på Anna Skippers blogg eller nåt.
3 msk Grön pesto
2 krm Vitpeppar
2 krm Grillkrydda, ta nåt du har hemma. Jag slängde på en sån där blandningskrydda.
8-9 stora potatisar
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta (det är ju måndag, 23st annars)
Smör som fan
Grädde dito, minst 3 dl
OBS! Inte sån där "åh, jag köper den här med bara 4% så kanske jag blir smal. Den smakar inget men är som mjölk"
Lite ost, allt ist gut mit käse du vet
Gör så här:
1. Slå på ugnen på sissodär 225 grader. Ställ in gallret i mitten.
2. Skala och skiva potatisen. Skiva dem riktigt tunnt. Du ska kunna se igenom dem om du lägger dem över ögonen och kör bil på natten.
3. Gör samma lika med löken.
4. Smörj en form med smör
5. Varva med potatis, lök, vitlök, salt och vitpeppar
6. Sista lagret (liksom första) ska vara potatis. På med svartpepparn överst.
7. Klicka ut lite smör över det hela och slå på grädden så allt blir täckt.
8. In i ugnen i 20 minuter
9. På med ost uppe på och in ytterligare 10-20 minuter. Det ska bli lite brunt uppepå.
KLART!
Kasslern dårå. Skiva upp kasslern. Stryk på peston och krydda. Stek!
KLART!
Ta lite sallad du har hemma. Lägg upp! (ta lite klegg från stekpannan också)
Bra jens...Nu börjar det likna något.
Till detta rek vi.
Lionheart of the Barossa Shiraz 2008 (nr 2129)
Land Australien
Distrikt Barossa
Alkoholhalt 14,5 %
Färg Tät, mörk, blåröd färg.
Doft Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär.
Smak Smakrikt, fruktigt vin med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, örter, peppar och lakrits.
Användning Serveras vid 18°C till smakrika, gärna grillade rätter
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Wow Pete, what an amazing new site you have now; great therapy and loads to contemplate. Thanks for building my new art/design site - can not wait to see the end result.